Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-01@21:07:01 GMT

قبوض آب در روستا‌های کاشان جنجال به پا کرد

تاریخ انتشار: ۲۷ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۴۲۶۵۴

قبوض آب در روستا‌های کاشان جنجال به پا کرد

 

به گزارش تابناک به نقل از همشهری آنلاین، صدور قبض‌های چند صد هزارتومانی و میلیونی آب برای برخی مشترکین در روستا‌های کاشان، باعث نارضایتی و اعتراض آن‌ها شده است. کاربری این مشترکین در قبض، اقامتگاه خانگی تعریف شده که منظور همان اقامتگاه غیر دائم است و تعرفه مصرف آب آن در سال ۱۴۰۰ تغییر کرد. به این ترتیب مصرف آب بیش از میزان تعیین شده برای این کاربری به نرخ آزاد محاسبه می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اطلاع رسانی ضعیف آبفا از یک سو و سهل انگاری مشترکین در مدیریت مصرف آب آشامیدنی از سوی دیگر، سبب صدور چنین قبض‌هایی شده است.

استفاده از آب آشامیدنی برای آبیاری فضای سبز و دیگر مصارف غیر شرب و غیر بهداشتی و همچنین در برخی موارد شکستگی تاسیسات داخلی ملک، از مهمترین عوامل افزایش مصرف آب ذکر شده است.

طبقه‌بندی مشترکین
برای مشترکین خانگی ۱۰ طبقه مصرف تعریف شده که هر طبقه نرخ خاص خودش را دارد. در تعرفه خانگی تا مصرف ۵ متر مکعب آب در ماه رایگان محسوب می‌شود. از ۵ تا ۲۵ متر دارای تعرفه معمولی و از ۲۵ متر به بالا بد مصرف‌ها یا پرمصرف‌ها هستند. در این شرایط هر چقدر مصرف آب بالاتر باشد، مبلغ قبض هم سنگین‌تر است.

معاون خدمات مشترکین و درآمد آبفای کاشان در گفتگو با همشهری در این باره می‌گوید: صدور قبض میلیونی برای مشترک خانگی در موارد خاص اتفاق افتاده است؛ برای کسانی که شکستگی یا هرز آب در خانه دارند یا مشترکین وسواسی هستند که بالای ۷۰ یا ۸۰ متر مکعب آب در ماه استفاده می‌کنند.

اقامتگاه‌های غیر دائم
مشترک خانگی همان اقامتگاه دائم است که در ماده ۱۰۰۲ قانون مدنی برای اقامتگاه دائم ۲ چرخه را مشخص کرده است؛
۱. شخص در آنجا سکونت داشته باشد ۲. مرکز اداره امور مهم، مثل اینکه کسب و کار یا شغل فرد در آنجا قرار داشته باشد.

اما برخی از خانه‌های شهری و روستایی که شخص در آن‌ها اقامت دائم ندارد و آخر هفته‌ها یا ایام تعطیل به آنجا می‌رود، اقامتگاه غیر دائم محسوب می‌شوند. مانند خانه باغ‌ها و ویلا‌ها یا حتی خانه‌های روستایی.

محمد حسین خامه چیان با بیان اینکه در سال ۹۴ برای اقامتگاه غیر دائم تعرفه‌ای مجزا در نظر گرفته شد، می‌گوید: پس از پایش مشترکین، کاربری برخی خانه‌ها در همان ایام به اقامتگاه‌های غیر دائم تغییر کرد. این نوع کاربری در قبض با عنوان اقامتگاه خانگی تعریف شد که مشترکان آن را کاربری خانگی می‌دانند در حالیکه عنوان اقامتگاه، نشان دهنده همان اقامتگاه غیر دائم است.

تعریف تعرفه
تا سال ۱۴۰۰ تعرفه اقامتگاه‌های غیردائم برای مصرف هر متر مکعب آب، ۹۵۰ تومان بود و این اواخر به متری ۱۱۰۰ تومان رسید در حالی که تعرفه خانگی متری ۵۰۰ تومان بود.

خامه چیان در این باره نیز اظهار می‌کند: در سال ۱۴۰۰ دستورالعمل تغییر کرد. سقف ظرفیت مصرف آب برای یک اقامتگاه، ۷ متر مکعب در ماه در نظر گرفته شد که به ازای هر واحد تا مصرف ۷ متر مکعب آب، قیمت ۱۱۰۰ تومان منظور می‌شود. استفاده بیشتر از این مقدار به نرخ آزاد، یعنی هر متر مکعب ۱۳۳۰۰ تومان حساب می‌شود. این افزایش موجب صدور قبض‌هایی با ارقام بالاتر برای مشترکین پر مصرف شد. اما قبض میلیونی فقط برای یکی از مشترکین در روستای ساز صادر شد که ملک او دچار نشتی تأسیسات داخلی بود و در دو دوره متوالی ۴۲۰ مترمکعب آب مصرف کرد.

افزایش تعرفه برای همه.
اما افزایش قیمت تنها مربوط به اقامتگاه‌ها نیست. بلکه یک افزایش ۷ درصدی برای تمامی مشترکان اعمال شده است و یک افزایش ۱۶ درصدی برای مشترکانی که بالاتر از الگوی مصرف، آب مصرف کرده‌اند.

محمدرضا اسدی، مدیرعامل آبفا شهرستان کاشان با اشاره به این موارد می‌گوید: تعرفه اقامتگاه دائم در سال جاری نسبت به سال گذشته سه برابر شده و این تعرفه‌ها از ۲۵ خرداد سال جاری ابلاغ شده است.

وی با بیان اینکه اگر فردی اقامت دائم خود در آن منطقه را ثابت کند، نوع کاربری مشترک را تغییر می‌دهیم، اظهار می‌کند: اکنون قیمت‌ها به جز اقامتگاه‌ها دائم برای مابقی با همان افزایش هفت درصدی اعمال شده است.

کاهش مصرف تنها راه حل پیش رو
معاون خدمات مشترکین و درآمد آبفای کاشان در پایان با بیان اینکه هیچ چاره‌ای جز کاهش مصرف آب نیست؛ صرفه جویی، بازچرخانی یا استفاده مجدد از آب، استفاده از سایر منابع غیر آشامیدنی مثل آب چاه یا قنات برای فضای سبز و استخر را به عنوان اصلی‌ترین راهکار صرفه‌جویی عنوان می‌کند.

خامه چیان می‌گوید: با وجود اقدامات فرهنگی و آموزش در زمینه مصرف آب، هنوز نتوانسته‌ایم تاثیر قابل ملاحظه‌ای بر کاهش مصرف آب داشته باشیم. اما بازدارندگی از طریق افزایش نرخ تعرفه‌ها بیشتر جواب داده است. به نحوی که مصرف آب کاربری‌های غیرآشامیدنی در تابستان امسال ۱۰ تا ۱۲ درصد کاهش داشته است.

کاشان ۱۸۰ هزار مشترک دارد که حدود ۹ درصد از این تعداد یعنی ۱۵ تا ۱۶ هزار اقامتگاه غیر دائم هستند. حدود ۸۰۰۰ از این اقامتگاه‌ها در روستا‌ها واقع شده‌اند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: اربعین 1400 اعمال ماه صفر توافق هسته ای موقت حسن میرکاظمی سازمان همکاری شانگهای کنتور آب قبض آب کاشان اربعین 1400 اعمال ماه صفر توافق هسته ای موقت حسن میرکاظمی سازمان همکاری شانگهای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۴۲۶۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اقامتگاه سنتی گل‌سنگ دربند افتتاح شد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان سمنان، بهمن اخلاقی گفت: با عنایت به تحقق شعار سال و سرمایه‌گذاری بخش خصوصی، اقامتگاه سنتی گل‌سنگ در منطقه دربند شهرستان مهدی‌شهر روز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ افتتاح شد.

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان افزود: این اقامتگاه در زمینی به مساحت ۱۴۰۰ مترمربع و ۲۳۰ متر زیربنا، دارای دو سوئیت اقامتی با ظرفیت ۲۵ نفر است.

بهمن اخلاقی بابیان اینکه اقامتگاه‌ سنتی گل‌سنگ با حجم سرمایه‌گذاری ۴ میلیارد تومان به بهره‌برداری رسیده است، افزود: با به بهره‌برداری رسیدن این واحد زمینه اشتغال ۵ نفر به‌صورت مستقیم در شهرستان مهدی‌شهر فراهم‌شده است.

او افزود: ۲ سوئیت اقامتی، رستوران، کافه و ۸ آلاچیق در محوطه هرکدام به متراژ ۹ مترمربع در این اقامتگاه سنتی در نظر گرفته‌شده است.

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان گفت: منطقه گردشگری دربند به دلیل آب‌وهوای مطبوع و مناسب، نزدیک بودن به مرکز استان و شهر نمونه بین‌المللی گردشگری شهمیرزاد، مقصد بسیاری از مسافران و گردشگران در سراسر کشور است.

بهمن اخلاقی بابیان اینکه توسعه تأسیسات گردشگری با مشارکت مردم یکی از سیاست‌های اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان است، افزود: گردشگری یکی از راه‌های توسعه پایدار استان سمنان است و شهرستان مهدی‌شهر در حال حاضر دارای ۶۵ واحد گردشگری شامل هتل، مجتمع بین‌راهی، رستوران سنتی، اقامتگاه‌های بوم گردی و سنتی دارای مجوز است.

در این مراسم مسئولان استانی و شهرستانی ازجمله فرماندار شهرستان مهدی‌شهر، سرپرست اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان مهدی‌شهر، سرپرست حراست و رئیس حوزه گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان، بخشدار مرکزی مهدی‌شهر، رئیس شورای اسلامی شهر مهدی‌شهر و... حضور داشتند.

۴۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901594

دیگر خبرها

  • هزینه قبوض تلفن ثابت در سال 1403
  • اطلاعیه قطعی گاز در کرج
  • پاسخگویی به پرسش ‎های مشترکین در سامانه ملی انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات
  • اقامتگاه سنتی گل‌سنگ دربند افتتاح شد
  • اختصاص ۶۵ میلیارد ریال جایزه کم‌مصرفی به مشترکان کاشانی
  • طرح تعرفه‌گذاری پلکانی گاز خانگی باید اجرایی شود/ تخصیص بی‌حساب و کتاب یارانه انرژی را متوقف کنید
  • تخریب فنس‌های اطراف اقامتگاه نتانیاهو
  • رتبه نخست کاشان در نصب نیروگاه خورشیدی کوچک‌مقیاس
  • صدور دستور اصلاح قبوض گازبهای تأسیسات گردشگری به یک‌چهارم
  • اصلاح قبوض گازبهای تاسیسات گردشگری و صنایع‌دستی